Fundacja Alabaster wspiera prowadzenie badań mających na celu podniesienie wiedzy na temat problemu atopii i chorób skóry. W ostatnim czasie zwróciły się do nas dwie studentki, których prace magisterskie dotyczą różnych aspektów atopowego zapalenia skóry u dzieci. Panie proszą o pomoc w dotarciu do jak największej liczby rodzin z dziećmi z AZS.

Serdecznie zapraszamy RODZICÓW dzieci i młodzieży (do 18 roku życia) chorujących na AZS do wypełnienia kwestionariusza ankiet dostępnych w Internecie:

Pani Zuzanna Giedroyć-Albińska, magistrantka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, prowadzi badania dotyczące jakości życia dzieci z atopowym zapaleniem skóry.

Z kolei Pani Monika Tomczyk-Szmerdt, magistrantka Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, przeprowadza ankietę na temat znaczenia pokarmów i kosmetyków w wyprysku atopowym (atopowym zapaleniu skóry).

Natomiast osoby dorosłe z AZS mogą pomóc Panu Rafałowi Puchowi, studentowi Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie, wypełniając ankietę dotyczącą zakupu kosmetyków przez chorych na atopowe zapalenie skóry, stanowiącą ważną część projektu licencjackiego Pana Rafała.

Mamy nadzieję, że wyniki wszystkich prac zostaną przez autorów udostępnione na stronie Fundacji.