UWAGA! Warsztaty przenosimy na późniejszy termin. Wkrótce podamy jaki.

Serdecznie zapraszamy na warsztaty bawełnianego wyplatania z Marysią Falkowską.

Czasem trudno się pozbyć starej, ulubionej koszulki. Szczególnie, gdy była zrobiona z materiału, który nas nie uczulał. Nie musimy jej wyrzucać. Może się stać zupełnie inną częścią garderoby lub ozdobą naszego mieszkania. Zachęcamy do zabrania takich koszulek, czy sukienek na spotkanie z Marysią Falkowską. Podczas warsztatów spróbujemy tchnąć w nie nowe życie, znaleźć dla nich zupełnie nowe zastosowanie t.j. koszulkowa torba, gałgankowa przytulanka, mięciutkie kapciuchy, tęczowy dywanik. Będziemy uczyć się ciąć, przerabiać, dziergać, tkać z bawełnianych materiałów oraz innych naturalnych tkanin.

Prosimy, zajrzyjcie do szaf. Wyciągnijcie stare bawełniane koszulki i odwiedźcie nas z nimi 10 maja w sobotę, o godz. 11.00.
Zapraszam do wspólnego kreatywnego spędzania czasu:).

Warsztaty odbędą się w najbliższą sobotę 10 maja, w godzinach 11.00 – 14.00 w biurze Fundacji Alabaster przy ul. Chocimskiej 12 (lok. 4).

Warsztaty są odpłatne (15 zł od osoby). Cena obejmuje tylko wynagrodzenie osoby prowadzącej.

Prosimy o zgłaszanie się na warsztaty pod adresem fundacja@fundacja-alabaster.org lub telefonicznie pod numerem 602 613 003.