Pierwszy dzień Dni Alergii powoli dobiega końca. Fundacja Alabaster, podobnie jak rok temu, zorganizowała Strefę Relaksu w której odpocząć mogli zarówno dorośli, jak i dzieci.

21 i 22 listopada na Stadionie Narodowym spotykają się firmy, fundacje i organizacje związane z alergią, atopią i nietolerancjami pokarmowymi. Jest to jedyne tego typu wydarzenie w Polsce, podczas którego można porozmawiać ze specjalistami z tak wielu dziedzin. Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej to możliwość bliższego zapoznania się z ofertą producentów kosmetyków, produktami żywnościowymi dla osób na specjalnych dietach, a także sprzętem AGD, który ułatwia utrzymanie porządku w domach alergików.

Jak co roku, Fundacja Alabaster przygotowała warsztaty dla dzieci i dorosłych. W sobotę dzieci mogły uczestniczyć w zajęciach plastycznych i muzyczno-dramowych, na dorosłych natomiast czekały spotkania dotyczące diety eliminacyjnej, profilaktyki antyroztoczowej i funkcjonowaniu małych alergików w szkole. Dwa ostatnie wykłady zostaną powtórzone także w niedzielę. Drugiego dnia targów odbędzie się spotkanie rodziców dzieci z atopowym zapaleniem skóry, poprowadzone przez Ewelinę Bandych. Na najmłodszych jak zawsze czeka mnóstwo różnych atrakcji: teatr cieni, opowiadanie bajek, warsztaty muzyczne i trening relaksacyjny. Serdecznie zapraszamy!