Szanowni Państwo,

Witamy w drugiej edycji projektu Halo! ATOPIA.

Sezon 2 spotkań rozpoczynamy w Warszawie, w niezwykle przyjaznej przestrzeni Warsztatu przy pl. Konstytucji 4, w dniu 12 października.

Tej jesieni odwiedzimy ponadto kilka największych polskich miast – Łódź, Białystok, Katowice, Wrocław, Kraków i Poznań. W grudniu zaprosimy Państwa na smakowite i słodkie warsztaty kulinarne opracowane przez Katarzynę Jankowską, prowadzącą blog Mama Alergika Gotuje – kulinarne czary-mary dla Alergika.

W trakcie spotkań będą Państwo mieli możliwość półtoragodzinnej rozmowy z lekarzami i specjalistami rozumiejącymi problem dzieci z AZS, osobami polecanymi przez Państwa osobiście i cieszącymi się pozytywnymi opiniami w internecie.

Zapewnimy ciekawe zajęcia dla dzieci: warsztaty z teatru cieni, tworzenia marionetek, zajęcia z tańca i ruchu, spotkanie ze sztuką współczesną. Liczymy też na aktywny udział rodziców w zabawach i pracach twórczych.

Wkrótce udostępnimy stronę internetową drugiej edycji projektu. Do tego czasu wszelkie informacje o projekcie będziemy umieszczać na stronie Fundacji Alabaster i projektu Halo! ATOPIA na Facebooku oraz na stronie www.fundacja-alabaster.org. Zachęcamy też do zapoznania sie z nagraniami z konferencji, które odbyły się w zeszłym roku i innymi materiałami dostępnymi na stronie www.haloatopia.pl.

Partnerem głównym projektu jest Laboratoire Dermatologique Bioderma Poland.