W trakcie trwania Dni Alergii będą Państwo mogli skorzystać z konsultacji ze specjalistami. Poniżej podajemy kilka informacji o psychologach i doradcy żywieniowym, z którymi będzie można porozmawiać.

———————————————————————————————–

Anna Karsucka – doradca żywieniowy,

Akademia Odżywiania dla Zdrowia PIĘĆ SMAKÓW (www.piecsmakow.com.pl).

Spotkanie otwarte. Termin: 21.11 (sobota), godz. 13.30 – 14.00

Temat spotkania: „Jak radzić sobie w kuchni przy diecie eliminacyjnej.”

Ty lub twoje dziecko otrzymujesz zalecenia wykluczenia z dotychczasowego jadłospisu wielu składników żywieniowych, które powodują alergię lub nietolerancję pokarmową. I co teraz? Jak sobie radzić w tej sytuacji? Co jeść? Jakie posiłki przygotowywać, aby organizm był prawidłowo odżywiony? Porozmawiamy o zdrowych kulinarnych możliwościach radzenia sobie w alergiach pokarmowych.

Konsultacje z psychologami.

Z konsultacji mogą korzystać osoby dorosłe. Konsultacja może dotyczyć problemów związanych z wychowaniem dziecka z alergią. Spotkanie z psychologiem trwa 45 min. Osoby korzystające z konsultacji prosimy o zgłaszanie się 8-10 minut przed rozpoczęciem spotkania do Strefy Relaksu (stoisko A-6). Spotkania odbywać się będą w stoisku Fundacji Pokonać Alergię (B-48).

Konsultacji udzielają:

Agnieszka Bartczak (sobota 10.00 – 12.45)

Absolwentka Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. W ramach edukacji podyplomowej ukończyła Szkołę Trenerów i Kurs Interwencji Kryzysowej. W latach 2006-2010 wykładowca w Wyższej Szkole Zarządzania Personelem w Warszawie. Specjalizuje się w psychodermatologii oraz pomocy kryzysowej. Aktywnie wspiera wszystkie osoby cierpiące na przewlekłe choroby skóry prowadząc krótkoterminowe, intensywne sesje indywidualne oraz zarządzając grupami wsparcia nie tylko dla osób chorych, ale także ich rodzin. W wolnym czasie jako wolontariusz udziela się na portalach zrzeszających społeczności osób z chorobami skóry.

Ewa Grabińska (sobota 13.00 – 14.45)

Psycholog, psychopedagog i doradca zawodowy, psycholog transportu, absolwentka studiów MBA, trener biznesu i trener zmiany. Psycholog interwencyjny w FALCK Medycyna w Warszawie – prowadzenie sesji debreafingowych dla ofiar wypadków, katastrof, uczestników, świadków traumatycznych zdarzeń. Prezes, prokurent, członek zarządu w firmach różnych branż. Wspomaga zarządy firm w zakresie organizacji pracy, spraw personalnych, naboru, selekcji, nadzoru nad realizacją programów adaptacyjnych i motywacyjnych, szkoli nowych pracowników. Posiada doświadczenie w zarządzaniu zespołami pracowniczymi.

Tworzy programy rozwojowe i szkoleniowe oraz systemy ocen pracowniczych    i motywacyjnych. Doradza w zakresie rozwoju zasobów ludzkich (Systemy ocen, ścieżki karier, analiza potencjału, modele kompetencyjne).

Programuje i prowadzi autorskie szkolenia obejmujące swoim zakresem:

• Coaching w biznesie, wspieranie procesów zmian w organizacjach.
  • Doradztwo w zakresie rozwoju zasobów ludzkich:
  • Projekty szkoleniowe w zakresie szkoleń „miękkich”, warsztatów psychologicznych, treningów interpersonalnych.
  • Zarządzanie zespołami projektowymi w zakresie HR.
  • Tworzenie programów rozwojowych i szkoleniowych oraz systemów ocen pracowniczych i motywacyjnych.

Renata Lis-Jędrzejczak (sobota 15.00 – 17.45)

Psycholog kliniczny z wieloletnim doświadczeniem. Pracuje w Szpitalu Nowowiejskim w Warszawie. Prowadzi pacjentów z rozpoznaniem depresji, zaburzeń lękowych, choroby afektywnej dwubiegunowej, schizofrenii. W trakcie studiów podyplomowych na SWPS – Szkoła terapii poznawczo-behawioralnej Ewy Pragłowskiej i Agnieszki Popiel.

Anna Korczak (niedziela 10.00 – 11.45 oraz 15.00 – 16.45)

Psycholog, psychoanalityk, specjalizująca się w zakresie zespołu stresu pourazowego (PTSD). Doświadczenie kliniczne zdobyła m.in. w Szpitalu Bielańskim w Warszawie na Klinicznym Oddziale Dziecięcym w Klinice Pediatrii CMKP, w Wojskowym Instytucie Medycznym w Warszawie w Klinice Psychiatrii i Stresu Bojowego, w Instytucie Psychiatrii i Neurologii na Oddziale Zapobiegania Nawrotom. Współpracuje ze Stowarzyszeniem Sinthome – Grupą Psychoanalizy Lacanowskiej.

Emilia Kręciejewska (niedziela 12.00 – 13.45)

Psycholog. Ukończyła wydział psychologii na Uniwersytecie Lódzkim. Obecnie  w trakcie kursu z arteterapii. Pracuje jako terapeuta w Środowiskowym Domu Samopomocy. Współpracuje z Fundacją Alabaster od 2013 roku, prowadząc warsztaty i terapie indywidualne.