Elka Król – szyje, projektuje, gotuje, piecze, wymyśla cuda-wianki :),  opracowuje diety, spaceruje, uprawia ogród, robi przetwory, prowadzi własną firme, organizuje wystawy fotograficzne, wydaje książki, jest uczestnikiem kursu instruktorskiego, prowadzi warsztaty.  Mama 2 dzieci. Często dostarcza catering na spotkania rodzin z dziećmi z AZS. Julia Tabor i Agata Duszek, czyli KOKO STUDIO - studio graficzne działające w Warszawie i Zalesiu Górnym (logotypy, elementy identyfikacji wizualnej, strony www, animacje 2D, plakaty, ulotki, zaproszenia, skład i łamanie…) (Koko–Studio.com). Autorki większości materiałów graficznych Fundacji. Magdalena Limbach – maluje, rysuje, wykonuje ilustracje, projektuje książki, katalogi, znaki graficzne i wiele innych, prowadzi własne studio graficzne (limbachstudio.pl). Opracowuje i współprowadzi warsztaty arteterapeutyczne dla dzieci z AZS. Czasem opracowuje materiały graficzne dla Fundacji Agnieszka Waszak – fotograf, specjalizuje się w fotografii roślin, maluje, pisze artykuły (Murator, Działkowiec, Inwestycje Sektora Publicznego i inne), z wykształcenia architekt krajobrazu. Większość zdjęć z wydarzeń Fundacji jest autorstwa Agnieszki. Adam Walny – lalkarz, reżyser, scenograf, aktor. Jest absolwentem Liceum Sztuk Plastycznych w Supraśli ze specjalizacją snycerz oraz Akademii Teatralnej w Warszawie jako reżyser teatru lalek. W 1999 roku założył własny teatr, z którym gościł na wielu prestiżowych festiwalach teatralnych w Polsce i za granicą ze spektaklami „Kuglarz i Śmierć”, „Genesis”, „Motyl”, „Kamieniarz”, „Misterium Narodzenia”, „Dziadek”, „Hamlet”. Zdobywca kilkudziesięciu nagród na festiwalach teatralnych w Polsce i za granicą. Założył Instytut Sztuki Lalkarskiej przy własnym teatrze oraz Pracownię Teatru Przedmiotu przy Staromiejskim Domu Kultury w Warszawie. Jest autorem programów edukacyjnych (Lekcje z lalki) i terapeutycznych (Lalka z duszą). Prowadzi różnego rodzaju warsztaty dla dzieci i dorosłych, też warsztaty lalkarskie dla dzieci i dorosłych z AZS.

Pomagali nam

Iwona Sułek Dyrektor w Corporate Finance, Doradztwo Finansowe / PPP w KPMG Advisory sp. z o.o. Absolwentka katedry finansów bankowości Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu doświadczenie w sektorze finansowym zdobywała w międzynarodowych instytucjach. Pracowała jako analityk finansowy i dyrektor inwestycyjny w funduszu inwestycyjnym Everest Capital z siedzibą w Londynie oraz w Departamencie Skarbu BRE Bank. W Citibanku Handlowym w Warszawie zajmowała stanowiska kolejno: szefa biura ds. współpracy z bankami regionu obejmującego Polskę, Litwę, Estonię i Łotwę oraz dyrektora departamentu instytucji finansowych i sektora publicznego. Odpowiadała m.in. za zarządzanie relacjami z kluczowymi klientami banku, marketing produktów bankowych, opracowywanie analiz finansowych i przygotowywanie rekomendacji kredytowych do decyzji komitetu kredytowego. Zajmowała się problematyką członkostwa w Unii Europejskiej i jego związkiem z konkurencyjnością polskiego sektora bankowego. Do marca 2013 r. była Przewodniczącą Rady Fundacji. Joanna Gawkowska-Kuk Radca Prawny w kancelarii Leśnodorski Ślusarski i wspólnicy (LSW) zajmuje się prawem gospodarczym i bieżącą obsługą podmiotów gospodarczych oraz prawem bankowym. Jej doświadczenie z zakresu prawa gospodarczego obejmuje również specjalizację w prawie upadłościowym i naprawczym. Stale współpracuje głównie ze spółkami z branży budowlanej oraz podmiotami z sektora bankowego. W ramach specjalizacji z zakresu prawa upadłościowego reprezentuje zarówno wierzycieli, jak i podmioty zagrożone upadłością lub wobec których ogłoszono upadłość. Oprócz doradztwa na rzecz przedsiębiorców świadczy pomoc prawną osobom najuboższym. Udziela im porad w ramach istniejącego w LSW Programu Pro Bono. Od 2002 roku stale współpracuje z jednym z najprężniej rozwijających się wydawnictw prawniczych, dla którego pisze artykuły do poradników dotyczących spraw prawnych. Była członkiem Rady Fundacji. Katarzyna Klimczak Studiowała ekonomię w Wyższej Szkole Handlu i Prawa im. R. Łazarskiego, którą ukończyła podwójnym magisterium (e-Business, Gospodarka finansowa gminy). Społecznik z przekonania i wyboru – od lat związana z ruchem społecznym Ratuj Maluchy, członek-założyciel Stowarzyszenia Rzecznik Praw Rodziców. Umiarkowana atopiczka i matka dwójki dzieci z AZS. Zajmowała się obsługą strony www Fundacji oraz wspierała bieżącą działalność Fundacji w innych obszarach w latach 2012-2013. Irena Lipczyńska – aktorka, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. A. Zelwerowicza – Wydz.Lalkarski w Białymstoku; przez wiele lat pracowała w zawodowych teatrach dramatycznych m.in.Białymstoku i Poznaniu; od lat jako instruktor teatralny pracuje z dziećmi, młodzieżą i dorosłymi; w swojej pracy pedagogicznej zwraca szczególną uwagę nie tylko na to CO mamy do powiedzenia ale  JAK to mówimy; prowadzi również zajęcia logorytmiczne w środowisku dzieci z różnymi niepełnosprawnościami; realizuje program  integracyjny „Dzieciaki z podwórka” pod patronatem WiFoON-u ; autorka spektaklu teatralno-muzycznego „Plumplumdzyńdzyńbum” dla dzieci od 1 do 3 lat prezentowanego w ramach Biennale Sztuki dla Dziecka i na Festiwalu Teatralnym MALTA; współpracuje z Centrum Kultury „Zamek”, Polskim Radiem i Centrum Sztuki Dziecka w Poznaniu przy realizacji projektów i warsztatów teatralnych oraz spektakli z pogranicza muzyki, plastyki i teatru. Jurorka licznych konkursów teatralnych i recytatorskich. Prowadziła warsztaty teatralne dla rodzin z dziećmi z AZS. Edyta Załęska - odpowiedzialna za księgowość Fundacji. Prowadzi biuro rachunkowe FINTELLIGENT, założone w czerwcu 2009. Posiada certyfikat księgowy nr 30066/2008. Fintelligent to młoda firma stawiająca na nowoczesne rozwiązania oparte o doświadczenie zdobyte w międzynarodowym otoczeniu, obszerną wiedzę merytoryczną i zapał do pracy. W ofercie firmy znajdują się rozwiązania z trzech obszarów tematycznych. Misją jest dostarczanie usług na najwyższym poziomie. Edyta.Zaleska@Fintelligent.pl, kom. 501-66-44-68.