Wspólnie z Fundacją Eco-Choice, rozpoczęliśmy akcję „SKÓRA I KOMÓRA”. Jest to akcja edukacyjna skierowana do dzieci i młodzieży w szkołach podstawowych i gimnazjach. Przy okazji zbieramy niepotrzebne telefony komórkowe na rzecz finansowania działalności statutowej obu fundacji.
Pierwszą szkołą, która wspólnie z nami przeprowadziła akcję jest No Bell Szkoła Podstawowa Montessori i Gimnazjum w Konstancinie.

We wtorek 19/02 wprowadziliśmy młodzież w tematykę projektu – ekologia, recycling, wpływ zanieczyszczenia środowiska na zdrowie.

W piątek 22/02 budowaliśmy modele skóry z klasami 4-5. Było super – intensywnie i twórczo, a przede wszystkim mądrze! – dziękujemy dzieciom za ten dzień :) Podziwiamy zaangażowanie i efekty końcowe!

W poniedziałek 25/02, pracując metodą dramy, zapoznawaliśmy młodych ludzi z tym jak może wyglądać życie z atopowym zapaleniem skóry. Mieliśmy przyjemność pracować z 1 i 2 klasą gimnazjum Montessori w Konstancinie. Jeśli wszyscy w tym wieku pracują tak jak grupa z Montessori, już czekamy na spotkania z młodzieżą w innych szkołach. Dwie godziny minęły błyskawicznie. Dziękujemy za ten czas. Pracowało nam się wspaniale!

Zapraszamy do oglądania zdjęć z akcji na stronie akcji „SKÓRA I KOMÓRA” oraz na profilu FB Fundacji Eco-Choice