Wegemaluch – strona o rozwoju dziecka i o diecie wegetariańskiej i wegańskiej, z wieloma przepisami i poradami tworzona przy aktywnej opiece merytorycznej specjalistów (dietetyka, rehabilitanta, psychologa, pediatry, logopedy, stomatologa). To także systematycznie uaktualniana baza placówek medycznych i oświatowych oferujących dietę wegetariańską, miejsc przyjaznych rodzinie: basenów, restauracji, kawiarni, fitnessów i sal zabaw.

Atopedia, czyli strona o AZS oraz forum dyskusyjne Atopowe.pl

Ekodzieciak to strona poświęcona naturalnym wyborom dla dziecka, rodziców i domu.

Celem Fundacji Wiemy Co Jemy jest promocja zdrowego stylu życia, a w szczególności zasad prawidłowego odżywiania jako źródła prewencji i wspomagania leczenia chorób zgodnie z „evidence based medicine” (medycyna oparta na dowodach naukowych) i w efekcie zmniejszanie społecznych kosztów opieki zdrowotnej.

Blog Mama Alergika Gotuje, czyli kulinarne czary-mary dla Alergika. Kasia Jankowska (Mama Alergika) wyczarowała już ponad 500 przepisów bez jajek, mleka krowiego, koziego, soi, miodu, kakao, selera i orzechów. Z jej przepisów korzystają alergicy, weganie, wegetarianie, osoby na diecie bezglutenowej i biegacze. Propaguje zdrowe odżywianie. Dzieli się poradami na temat życia z alergią w tle.
Prywatnie absolwentka Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Ukończyła podyplomowe studia w zakresie Zarządzania Zasobami Pracy w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Mama 19-letniej Natalii i 9-letniego Konrada. Walczy z alergią syna od 6. tygodnia jego życia.