KONSULTACJE Z PSYCHOLOGIEM W naszej fundacji od zawsze staramy się udzielać osobom chorującym na atopowe zapalenie skóry kompleksowego wsparcia ze strony specjalistów różnych dziedzin. Jedną z często zgłaszanych przez Państwa potrzeb było uzyskiwanie konsultacji z psychologiem, specjalizującym się w problemach osób z chorobami skóry. W odpowiedzi na te prośby, postanowiliśmy uruchomić system internetowych porad on-line. Psycholodzy, z którymi współpracujemy będą dostępni za pośrednictwem komunikatora Skype, dzięki czemu, z konsultacji będzie mogło skorzystać wiele osób, mieszkających w różnych miejscach Polski, a także zagranicą. Służymy pomocą każdemu, kto się do nas zgłosi, ale w szczególności osobom chorującym na atopowe zapalenie skóry lub inne choroby dermatologiczne. Zachęcamy do kontaktu z nami także rodziców i opiekunów dzieci z AZS, którzy będą mogli bez wychodzenia z domu uzyskać porady psychologiczne w interesujących ich kwestiach. Nasi psycholodzy dysponują specjalistyczną wiedzą i doświadczeniem w zakresie wspierania osób z problemami natury psychosomatycznej.   Aby umówić się na konsultację po raz pierwszy należy:

• Wysłać swoje zgłoszenie mailowo na adres psycholog@fundacja-alabaster.org, podając imię, nazwisko i numer telefonu, krótki opis aktualnej sytuacji życiowej, preferowany termin spotkania (dzień tygodnia, godzina) oraz imię i nazwisko specjalisty.
  • W odpowiedzi na zgłoszenie otrzymacie Państwo mailem wiadomość z informacją o dostępnych terminach konsultacji. Po otrzymaniu informacji, należy wpłacić należność za konsultację, najpóźniej na dwa dni przed planowaną rozmową z psychologiem.
  • Po otrzymaniu wpłaty, skontaktujemy się z Państwem, aby potwierdzić termin spotkania on-line.

Bardzo korzystne jest, aby na pierwsze spotkanie z psychologiem przybyli Państwo osobiście. Do odbycia konsultacji on-line wymagane jest jedynie: sprawne łącze Internetowe, posiadanie oprogramowania Skype, posiadanie mikrofonu i kamerki internetowej oraz ciche i spokojne miejsce, zapewniające Państwu prywatność podczas rozmowy. Każda konsultacja z psychologiem trwa 60 minut. Koszt jednej rozmowy wynosi 80 zł. Do końca marca konsultacje są bezpłatne.   Pierwsze spotkanie poświęcone jest dokładnej diagnozie zgłaszanych trudności oraz zaproponowaniu najlepszej możliwej formy pomocy. Jeżeli ustalicie Państwo z psychologiem, iż chcecie dalej kontynuować współpracę w formie rozmów przez Skype’a, będzie to możliwe, po wspólnym dopasowaniu terminów spotkań oraz dokonaniu opłaty za wybraną ilość kolejnych konsultacji. Wszystkim osobom zgłaszającym się do nas zapewniamy pełną dyskrecję. Nasi psycholodzy kierują się w swojej pracy wysokimi standardami etycznymi i wszystkie prowadzone rozmowy będą miały charakter poufny. Zgłaszając się na konsultację i wysyłając do nas swoje dane, jednocześnie wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych przez FUNDACJĘ ALABASTER (w tym na udostępnianie tych danych do celów monitoringu i kontroli) oraz innych działań statutowych, zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. Nr 133 poz.883) wraz z późniejszymi zmianami.

Nasi psycholodzy:

AGNIESZKA BARTCZAK Absolwentka Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. W ramach edukacji podyplomowej ukończyła Szkołę Trenerów i Kurs Interwencji Kryzysowej. W latach 2006-2010 wykładowca w Wyższej Szkole Zarządzania Personelem w Warszawie. Specjalizuje się w psychodermatologii oraz pomocy kryzysowej. Aktywnie wspiera wszystkie osoby cierpiące na przewlekłe choroby skóry prowadząc krótkoterminowe, intensywne sesje indywidualne oraz zarządzając grupami wsparcia nie tylko dla osób chorych, ale także ich rodzin. W wolnym czasie jako wolontariusz udziela się na portalach zrzeszających społeczności osób z chorobami skóry.

KATARZYNA WYRZYKOWSKA Psycholog społeczny z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Certyfikowany analityk grupowy. Współpracuje z Centrum Doradztwa i Szkoleń jako trener i konsultant w projektach doradczych, jak również z Centrum Psychologiczno – Medycznym MABOR jako psychoterapeutka – prowadzi terapię indywidualną i grupową osób dorosłych z elementami psychodramy. Ukończyła 4-letnie szkolenie terapeutyczne w Instytucie Analizy Grupowej „Rasztów”. Prowadziła treningi interpersonalne, jak również brała udział w projektach szkoleniowych m.in. w tematyce coachingu, rozmów oceniająco – rozwojowych, wpływu oraz obrony przed manipulacją (m. in. dla KNF, Żagiel, BGŻ SA). Z Fundacją Alabaster współpracuje od 5 lat.

KATARZYNA MIRECKA Studia psychologiczne ukończyła na Uniwersytecie Nottingham (Wielka Brytania). Ukończyła 4-letnie, całościowe szkolenie psychoterapeutyczne w Instytucie Analizy Grupowej „Rasztów”, ośrodku akredytowanym przez Polskie Towarzystwo Psychologiczne oraz Sekcję Naukową Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Obecnie jest w procesie certyfikacji. Doświadczenie zawodowe zdobyła na stażach klinicznych w Instytucie Psychiatrii i Neurologii, w Domu Samotnej Matki i Dziecka w Warszawie oraz w praktyce prywatnej. Pracuję z osobami przeżywającymi kryzys, doświadczającymi depresji, lęku, posiadającymi zaburzenia psychosomatyczne, w tym związane z chorobami skóry. Prowadzi terapie indywidualne oraz grupowe (www.psychoterapia-mj.pl).