POMOC PSYCHOLOGICZNA I PSYCHOTERAPEUTYCZNA DLA DZIECI I DOROSŁYCH CHORYCH NA AZS ORAZ ICH RODZIN

Grudziądz Pomoc odpłatna

• Niepubliczna Poradnia Psychologiczno- Pedagogiczna (www.nppp.grudz.pl) ul. Kulerskiego 11 tel/fax: 56 463 22 15

Katowice Pomoc odpłatna

• Instytut Psychoterapii Dzieci i Dorosłych A.Paruzel ul. Kościuszki 24/8 40-048 Katowice terapia-katowice.com

Kraków Pomoc nieodpłatna

• Samorządowy Ośrodek Psychologiczno-Pedagogiczny (www.poradniakrakow.pl) ul. Spółdzielców 5 (budynek Gimnazjum nr 31) tel.: 12 632 87 73

Warszawa Pomoc odpłatna psychologiczna

• MABOR Centrum Psychologiczno-Medyczne (www.mabor.com.pl) ul. Św. Bonifacego 104 tel.: 22 842 25 71, 603 116 669 Kinga Drechny-Możańska – przyjmuje dzieci w wieku przedszkolnym (2-6 lat) oraz rodziców Anna Dziubińska – przyjmuje dzieci i młodzież w wieku szkolnym (6-18 lat) oraz rodziców Magdalena Rozenfeld i Katarzyna Wyrzykowska – wsparcie dla rodziców dzieci chorych na AZS, wsparcie i psychoterapia dorosłych chorych na AZS Bożena Kierył – terapeutka rozwoju psychomotorycznego Pomoc odpłatna w zakresie diagnozy rozwoju dziecka

• Ewa Białek – pedagog, ma doświadczenie w pracy z dziećmi z różnymi rodzajami alergii. Tel: 691969410. Diagnoza dzieci pod względem rozwoju fizycznego, umysłowego oraz społeczno-emocjonalnego. Ocena w jakim stopniu dziecko jest przygotowane do podjęcia nauki w szkole. Diagnozowanie rozwoju dziecka: ocenianie możliwości poznawczych, ocena rozwoju psychomotorycznego, analiza wzrokowa, analiza sprawności manualno-grafomotorycznych, ocena umiejętności analizy i syntezy słuchowej, ocena umiejętności czytania, pisania i myślenia, lateralizacji, orientacji w schemacie ciała oraz w przestrzeni i na płaszczyźnie. W ramach terapii pedagogicznej przeprowadza zajęcia korekcyjno-wyrównawcze z dziećmi w celu wyrównania właściwego poziomu rozwoju dziecka.

• Agnieszka Bartczak – Absolwentka Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. W ramach edukacji podyplomowej ukończyła Szkołę Trenerów i Kurs Interwencji Kryzysowej. W latach 2006-2010 wykładowca w Wyższej Szkole Zarządzania Personelem w Warszawie. Specjalizuje się w psychodermatologii oraz pomocy kryzysowej. Aktywnie wspiera wszystkie osoby cierpiące na przewlekłe choroby skóry prowadząc krótkoterminowe, intensywne sesje indywidualne oraz zarządzając grupami wsparcia nie tylko dla osób chorych, ale także ich rodzin. W wolnym czasie jako wolontariusz udziela się na portalach zrzeszających społeczności osób z chorobami skóry.przyjmuje w przychodni FEBUMED na ul. Batuty 7 www.febumed.pl