spotkanie AZS Łódź„Z sercem o Atopii” to kampania społeczna zorganizowana przez Firmę Bioderma z myślą o rodzicach dzieciach i ich bliskich borykających się na co dzień z atopowym zapaleniem skóry, w której Fundacja Alabaster jest partnerem.

W ramach kampanii powstała strona internetowa z obszerną bazą wiedzy, na której możecie Państwo znaleźć wiele interesujących i ważnych informacji na temat choroby (Z SERCEM O ATOPII):

Akcja to:

Atopowe zapalenie skóry to choroba przewlekła, która jest jedną z najczęściej występujących schorzeń wieku rozwojowego. Dołączając się do akcji pragniemy dać Państwu jeszcze więcej rzetelnej wiedzy, wsparcie i poczucie, że nie jesteście w trudnych chwilach sami.

Na początku 2016 roku organizować będziemy spotkania edukacyjno-informacyjne w Szczecinie, Łodzi, Krakowie oraz w Warszawie, podczas których uczestnicy będą mogli uzyskać cenne wiadomości i porady od lekarzy specjalistów oraz psychologa lub dietetyka. Dzieci z oddziałów szpitalnych będą w tym czasie miały możliwość wzięcia udziału w warsztatach artystycznych lub obejrzeć spektakl teatru cieni.

Zapraszamy do śledzenia naszej strony internetowej oraz profilu na Facebooku (Fundacja Alabaster), gdzie na bieżąco bedziemy informować Państwa o wydarzeniach związanych z kampanią.

zdjęcie azs spotkanie Łódź

Jeżeli będą mieli Państwo dodatkowe pytania zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem: fundacja@fundacja-alabaster.org   lub   telefonicznie   pod   numerami   telefonu   602 613 003   oraz   603 626 363.